(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Domácí Beylies
Potřebné ingredience
2 plechovky Salka, 1 mandlový pudink (+ 1/2 l mléka) 1/2 l rumu
Postup přípravy
Plechovky salka dáme na 2 hodiny vařit do tlakového hrnce (z toho 1,5 hodiny necháme jen mírně bublat).
Mandlový pudink uvaříme v mléku bez cukru (salko je dost sladké). Až vychladne salko i pudink vše umixujeme s rumem a pak případně přecedíme. Poté plníme do lahví, po vychladnutí uchováváme v ledničce.
Není nad lepší Vánoční pití :-)
Mandlový pudink uvaříme v mléku bez cukru (salko je dost sladké). Až vychladne salko i pudink vše umixujeme s rumem a pak případně přecedíme. Poté plníme do lahví, po vychladnutí uchováváme v ledničce.
Není nad lepší Vánoční pití :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Luciasek23
(upraveno)
5. 10. 2011, 14:01
můžu se zeptat kolik toho je a jak dlouho to vydrží?
czech
(upraveno)
16. 12. 2010, 13:51
V tlakáči jsou 2 hodiny moc, stačí úplně 1,5 hodiny. Běžně vařím salko v normálním hrnci s vodou 2 hodiny, zcela ponořené.
lufinka
(upraveno)
31. 12. 2010, 14:25
@czech
Já dělám toto Baileys každý rok, recept mám z časopisu, ale já tedy vařím v tlakáči 15-20 minut, pak odstavím a nechám odležet... Po 2 hodinách by ten karamel musel být tvrdý jak kámen...
peky2
(upraveno)
16. 12. 2010, 13:23
Terezko,ráda bych vyzkoušela vaše beylies jen mám strach vařit v tlakáči 2 hodiny fakt tak dlouho???